Procedure Report

Proceduri de Raportări


După fiecare sesiune de examen sunt produse un număr de rapoarte. Principalele rapoarte elaborate sunt Raportul Moderatorului, Raportul de Analiză a Datelor și Raportul Anual de Examene.

Raportul Moderatorului

Moderatorul Corectării pregătește Raportulul Moderatorului, odată ce toate moderațiilee pentru o sesiune au fost finalizate. Acesta detaliază toate practicile care sunt incluse în procesul de moderare. Acesta include:

 • Practici administrative referitoare la toate procedurile de moderare.
 • Detalii cu privire la procesul de corectare.
 • O analiză a lucrărilor individuale, bazată pe ceea ce corectorii și moderatorii au găsit în timpul procesului de moderare, bazat pe discuții informale, precum și sesiuni de feedback și de evaluare regulate.
 • Recomandări de schimbări, pentru sesiunile de moderare viitoare.
Raportul de Analiză a Datelor

Analistul de Date pregatește Raportul de Analiză a Datelor. Raportul se bazează pe datele colectate în timpul procesului de moderare. Scopul Raportului de Analiză a Datelor este de a ajuta la menținerea standardelor de examinare în timp și organizare. Acesta include:

 • Analiza rezultatelor globale.
 • Analiza nivelurilor individuale, incluzând:
 • Compararea seturilor (diferite lucrări) ;
 • Compararea limitelor (diferite gradări) ;
 • Compararea seturilor și limitelelor (gradările în documente) .
 • Analiza performanței corectorilor.
 • Analiza rezultatelor în timp.
Raportul Anual de Examene

Scopul Raportului Anual de Examene este de a oferi proprietarilor de școală și profesorilor responsabili pentru pregătirea elevilor, şi pentru examene, o vedere generală a modului în care au evoluat candidați. Statisticile sunt disponibile pe notele obținute. Există o analiză secțiune cu secțiune a lucrărilor și altor informații, cum ar fi o comparație a rezultatelor diferitelor  abilități.

Menținerea Standardelor

Este imperativ pentru Anglia Examinations să mențină standardele, atât de-a lungul timpului, cât și în organizare. Realizarea Raportului Moderatorului și Raportul de Analiză de Date ajută la a atinge acest obiectiv.

Moderatorii sunt responsabili în a asigura ca standardele de corectare să rămână la cel mai înalt nivel de consistență în asamblu. Acest lucru este realizat printr-o varietate de măsuri.

Corectorii sunt obligați să prezinte în jur de 10% din script-uri din fiecare lot, pentru a fi moderate . Aceste script-uri ar trebui să conțină gradaje, sau punctaje, acolo unde este posibil. Corectorii au, de asemenea, obligația de a depune orice script-uri care sunt cazuri limită, adică pe refer / pass , pass / credit sau credit / distinction. Toate ridicările de notă sunt verificate de către markers și validate în cadrul sistemului de date, nu doar referințele și cazuri limită.

Puntajele candidaţiilor ce au eşuat testul vor fi controlate mai departe pentru eventuale atribuiri de puncte adiţionale . O verificare aleatorie este efectuată, în plus, și la între 10% și 20% din orice alte documente.

În combinație cu analistul de date, moderatorii pot solicita, de asemenea, informații cu privire la corectori, pentru o anumită perioadă . Acest lucru se face de obicei în zile selectate aleatoriu, în care sunt prelucrate fișele de date realizate de corectorii din acea zi . Acest lucru conduce apoi la controale de consistență prin compararea corectorilor individuali între ei, precum și cu standardul general de corectare.

De câteve ori, în timpul procesului de moderare, este găsit un răspuns alternativ la cel oferit de sistemul de corectare. Când se întâmplă acest lucru, moderatorii discuta dacă este, sau nu este, un răspuns alternativ viabil. Uneori este necesară consultarea cu Examinatorul Principal. În cazul în care este găsit un răspuns alternativ viabil, toți corectorii sunt informați cu privire la acest lucru și se adaugă la sistemele lor de corectare.

O întâlnire de informare are loc la sfârșitul fiecărei sesiuni de corectare, pentru a identifica adăugări la procedurile de corectare, imbunătățiri la consilierea asupra schemelor de corectare etc

În scopul de a menține standardele, pe o perioadă extinsă de timp și peste set, date statistice sunt colectate pentru fiecare lucrare de examen susținut. Datele colectate conțin nivelul documentelor, setul documentelor, corectorul și punctajul acordat pentru fiecare secțiune a lucrării.

Datele sunt introduse în un database ce returnează informaţii generale şi specifice ale unui centru, ca de exemplu punctajul obţinut de toţi candidaţii ce au facut proba C a nivelului Pre-Intermediate secţie pe secţie.

Colectarea și analizarea datelor permite Examinatorului Principal de a asigura că standardele sunt menținute de la an la an , în diferite lucrări și diferiți corectori. În cazul în care rezultatele par a fi în afară de sincronizarea cu un anumit trend, atunci pot fi luate măsuri pentru a se asigura că acest lucru nu se va întâmpla din nou.

Pot ,de asemenea, se se prezinte prevederi în mod ca punctajul unui candidat să fie ajustat dacă analiza sugerează că, din motive neprevăzute, o anumită lucrare apare in mod semnificativ mai grea sau mai ușoară.

Dacă rezultatele par să fie semnificativ mai mari sau mai mici în comparaţie cu ani trecuţi, este important să se distingă, pe cât posibil între variațiile în performanța medie a candidaților peste ani și a variatiilor la nivelul documentelor. Statisticile privind performanța candidaţiilor pe domeniu, școală, lucrări și secțiunea în document, sunt luate și analizate pentru a evalua acest lucru.

Use of reports

Raportul Moderatorului este publicat pentru Examinatorul Principal şi pentru Data Analyst

Raportul Data Analysis este publicat pentru Examinatorul Principal şi pentru Moderatori.

O reuniune de evaluare între Examinatorul Principal, Moderatorul şi Analistul de date are loc pentru a revedea raporturile. Scopul meetingului de evaluare este acela de a asigura că sunt prezente standarde înalte şi consistente. Orice zone de inconsistenţă pot fi semnalate. Domeni de interes identificate în timpul sesiuni mederate pot fi controlate pentru a vedea daca au produs rezultate neregulate statistic.

Se analizează rezultatele statistic neregulate pentru a vedea daca este un precis motiv pentru care aceste rezultate au fost obţinute. Domeniile de interes pot fi analizate de către Examinatorul Principal şi de către Moderator, şi o explicaţie pentru orice inconsistenţă poate fi derivată.

Din această întâlnire şi din racomandările moderatorului de modificări pentru sesiunile următoare, Anglia Examinations ,considerate acestea, poate să pună în aplicaţie sugestiile pentru a înbunătăţii serciul global oferit, în scopul de a menţine şi depăşi deosebitele standarde dorite.