Gradarea

Gradarea


Rezultate sunt raportate ca trei grade de promovare (Distinction, Merit and Pass) și un grad de non-promovare (Refer)..

Performanța minimă de succes, de care are nevoie un candidat la fiecare grad, de obicei, corespunde cu tabelul de mai jos:

Grade Percentage
Refer
0-49
Pass 50-64
Merit 65-79
Distinction
80+

Candidații primesc un scor percentual pentru fiecare componentă de testare – Ascultare, Citire / Scriere și Vorbire. Aceste scoruri individuale sunt apoi calculate în nota finală. Aceasta nota finală este indicată pe certificat, împreună cu componentele pentru care candidatul a fost testat și pentru care a optat.

Candidaților, de asemenea, le este emisă o transcriere care explică defalcarea pe fiecare componentă și modul în care a fost obținută nota finală, oferind o imagine de ansamblu clară, unde se află punctele forte și slabe ale candidaților, dând informații practice și corecte și făcând-o la fel de detaliat și de ușor cât posibil pentru a înțelege.

Ascultarea și Citirea / Scrierea reprezintă 80% din scorul final, cu Ascultarea constituind 20% din acest scor, și sunt componente obligatorii, în scopul de a obține un certificat AcCEPT Proficiency. Componenta Vorbire reprezintă 20% din nota finală, atunci când este susținută.