CITE

Ce este C.I.T.E.?

C.I.T.E. este Certificatul Anglia Examinations pentru Profesorii Internaționali de Limba Engleză (Certificate for International Teachers of English).

Acesta este conceput pentru a oferi cadrelor didactice competente de limba engleză, care pot sau nu pot avea alte calificări de predare în limba engleză, o șansă de a obține recunoaștere internațională pentru competențele lingvistice, cunoștințe și experiență.

C.I.T.E. funcționează pe același principiu ca și orice alt test de limba engleză pentru scopuri speciale: scopul special, în acest caz, este predarea limbii engleze.

 

Pentru cine este C.I.T.E.?

 

Nu există calificări de intrare pentru testarea C.I.T.E. Deși este bine posibil să aveți calificări anterioare în limba engleză, nici unul nu sunt cerințe obligatorii. Testarea C.I.T.E. nu este, în sine, o calificare de predare, însă este recunoașterea competenței în abilități relevante limbii engleze necesare pentru predare. Poate, prin urmare, la fel de bine să fie susținut de către cadrele didactice, care sunt în prezent, de predare a limbii engleze, sau de studenții care sunt în planificare pentru aceasta, și au câștigat cunoștințele de limbă în clasă și practica prin studiu. Pot fi susţinute ,de exemplu, de profesorii de matematică,  de liceu, care se găsesc programați cu două lecții de limba engleză pe săptămână, de către profesorii de școală primară, care au fost cooptați în predarea limbii engleze sub o inițiativă guvernamentală, sau profesori de limba engleză ale caror calificare originală e concentrată în literatura secolului al 19-lea și care doresc să aibă un accent pentru actualizarea competențelor lingvistice în clasă.

Testul C.I.T.E. recunoaște că predarea tinerilor la primele arme și predarea la nivel superior, au nevoie de niveluri diferite ale limbajului, teoriei și practicii. Din acest motiv , candidaților le sunt oferite două versiuni ale testului : C.I.T.E. (Young Learners) și C.I.T.E. (General Training) . O examinare a documentelor de probă ar trebui să ajute un candidat sau reprezentant al lor să decidă care este cea mai potrivită. Profesorii de școală primară nu sunt obligați să ia versiunea Young Learner, dar posibilitatea este disponibilă.

 

De ce nivel de limba engleză aveți nevoie?

Aveți nevoie de nivelul de limba engleză necesar pentru a fi un profesor competent . Dacă credeți că aveți acest lucru este probabil că vă aflați la nivelul potrivit pentru testarea C.I.T.E.

Pentru C.I.T.E. (YL) este probabil ca nivelul dvs. de limba engleză să fie cel puțin la B2 în Cadrul European Comun pentru limbi (Common European Framework for languages). Pentru C.I.T.E. (GT), nivelul este, probabil, la C1. În suita Anglia Examinations de examene generale de limba engleză acest lucru înseamnă că veti fi la Advanced sau Proficiency. Nu este ușor să se relateze nivelul necesar, pentru orice test de engleza generala, cu toate acestea, așa cum limba engleză necesară în testarea C.I.T.E., este de asemenea, legată de cunoștințe de termeni și funcții gramaticale în limba engleză, împreună cu limba de clasă în engleză .

 

Ce pregătire este necesară pentru examinare?

Într-o anumită măsură, trebuie să aveți propria judecată pe aceasta, având o viziune în ansamblu a testului, a specificațiilor de testare și documentelor de probă. Deși reprezentantul dvs. poate fi în măsură să indice unde puteți găsi un curs de studiu sau grup local adecvat, nu există nici un curs stabilit, fie în limba engleză sau în procesul de predare, care conduce la testarea C.I.T.E.

Cu toate acestea, mai jos este o listă de cărți care v-ar putea ajuta să pregătiti pentru test și care, dacă nu le cunoașteți deja, vă recomandăm să le citiți pentru propria dvs. dezvoltare profesională, ca profesor de limba engleză .

  • Brown, H. Douglas. 2000. Principles of Language Learning and Teaching. Prentice Hall Regents.
  • Brown, Douglas H. 2001. Teaching by Principles: An Interactive Approach to Language Pedagogy. Prentice Hall Regents.
  • Harmer, Jeremy. 1983. The Practice of English Language Teaching. Harlow: Longman.
  • Hewings, Martin. 2005. Advanced Grammar in Use. Cambridge: Cambridge University Press.
  • Ioannou-Georgiou, Sophie and Pavlos Pavlou. 2003. Assessing Young Learners. Oxford: Oxford University.
  • Slattery, Mary and Jane Willis. 2001. English for Primary Teachers. Oxford: Oxford University Press.
  • Vale, D. and A. Feunteun. 1995. Teaching Children English. Cambridge: Cambridge University Press.

 

Când și cum puteți face testul C.I.T.E?

Dacă sunteți interesat în a susține testarea C.I.T.E., mergeți la secțiunea Anglia Worldwide. Acolo puteți găsi detalii, cu privire la reprezentantul local care vă va spune cum să vă înregistrati, și vă va oferi timpul și locul următoarei sesiuni de testare mai apropiate de dvs. Dacă nu știți cine este reprezentantul local, sau nu aveți unul, sau doriți să aflați mai multe informații despre C.I.T.E. contactați Anglia Examinations prin intermediul formularului de cerere on-line, click aici.

 

Programa C.I.T.E. & Documente de Probă