FAQ Examene

Întrebări despre Examen


 

Pentru First Step, tot de ce este nevoie sunt un set de creioane colorate – întreabă profesorul, dacă acestea vor fi furnizate. Pentru toate celelalte niveluri, răspunsurile trebuie să fie scrise în pix albastru sau negru. Markerul de corectare este permis. Nu se pot purta la examinare un dicționar, note de curs, calculator sau orice alte materiale.

 

 

Da. Ele pot fi folosite pentru a evidenția părți ale hârtiei.Totuşi, răspunsurile trebuie să fie întotdeauna în scrise cu pix albastru sau negru.

 

Etichete imprimate ar trebui să fie puse pe toate documentele de testare, înainte de sesiuna de examen. Aceste etichete conțin toate informațiile despre candidat, inclusiv numele complet, numărul de candidat, numele școlii și numele centrului.

 

În cazul în care candidații nu sunt siguri ce trebuie să facă în timpul examenului, ar trebui să ridice mâna și să aștepte în liniște, până când un supraveghetor este disponibil, pentru a răspunde la cererea lor. Supraveghetori nu pot ajuta referitor la întrebările testărilor, ei pot asista numai cu proceduri de examen.

 

.

În scopul de a se acorda un grad, candidații trebuie să susțină TOATE componentele examenului. În cazul în care  nu sunt susținute toate componentele, candidatul va fi nepromovat. În anumite circumstanțe speciale, unui candidat îi va fi acordat un grad, chiar dacă acesta nu a finalizat toate componentele. Pentru mai multe informatii , du-te la pagina Special Consideration .

Da. Ciornele sunt disponibile pentru candidați, pentru a planifica răspunsurile lor și este o modalitate foarte efectivă de a se asigura că răspunsul final ce se scrie pe hârtia testului este la un standard ridicat.

 

Foile de notiţe nu trebuie să fie prezentate și nu vor fi luate în considerare în timpul corectării. Cu toate acestea, în cazul în care un candidat a folosit ciorne, pentru a scrie un răspuns final (de exemplu, un eseu), acesta lucru ar trebui să fie specificat, atât pe lucrare și pe răspunsul, în sine. Cereți profesorului dumneavoastră, de a atașa răspunsul la hârtie de testului, după examen, pentru a se evita orice confuzie.

 

 

Răspunsurile trebuie să fie completate pe ciorne. Vezi mai sus, pentru mai multe detalii.

Nu. Nota finală este acordată pe baza notei generale. Cu toate acestea, în cazul în care nu a fost efectuată o secţiune întreagă, atunci acest lucru ar putea duce la un rezultat slab și gradul dvs. ar putea fi refuzat de către echipa de moderație.

Candidații trebuie să citească instrucțiunile de pe lucrare cu atenție. De obicei, în cazul în care este necesar un pasaj scris, va fi dată o lungime a numarului de cuvânte (de exemplu, între 150-200 de cuvinte). Candidații vor fi penalizați, în cazul în care răspunsul lor nu este în limita dată.

Instrucțiunile vor indica pentru fiecare întrebare dacă sunt necesare fraze complete. Candidații trebuie să citească cu atenție fiecare întrebare, pentru a se asigura că ei răspund în mod corespunzător.

Este important. Nu puteți obține note maxime, dacă aspectul scrisorii nu este corect, în funcție de nivelul de formalitate necesar. Cu toate acestea, ne dăm seama că aspectele scrisorilor pot varia de la țară la țară.

Da. Dar acest lucru nu este singurul lucru la care ne uităm.

Ce se întâmplă dacă un candidat face ceva precum a uita un negativ în transformări, oferind astfel sensul opus față de original, chiar dacă propoziţia este corectă gramatical?

La toate nivelurile, cu excepția Proficiency, propoziţia ce candidatul trebuie să scrie este împărţită în două. Prin urmare, o eroare minoră, cum ar fi un cuvânt lipsă, chiar dacă  schimbă sensul întregii sentințe, se pierde doar un punct, nu două. La Proficiency, însă, trebuie să elaboraţi întreaga propoziţie corect, deoarece numai un singur punct este alocat pentru fiecare element.

 

Rezultatele sunt trimise , în jur de șase săptămâni de la finalul examinării. Certificatele, care poartă numele candidatului, și rezultatul vor urma la scurt timp după aceasta.

Anglia va acorda un grad pentru fiecare rezultat, în urma sesiunei de examinare. Vezi ghidul de limite de gradare. Intre printre regulurile lui AESL că scorurile candidaţiilor sunt individuale şi nu sunt dezvăluite public.